Ο Θωμάς Χαρέλας γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1974 και μεγάλωσε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Σε ηλικία 11 ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο και είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς εδώ και 24 χρόνια. Παίζει τρομπόνι, ευφώνιο, τρομπέτα και κόρνο. Έχει δώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεγάλη δραστηριότητα ανέπτυξε και ως μέλος της χορωδίας «Θερμαϊκός».

Το 1995 ίδρυσε το Θέατρο της 25ης Μαρτίου, έναν ευέλικτο δραστήριο πολιτιστικό χώρο όπου μέσα σε έξι χρόνια παρουσιάστηκαν παραπάνω από πενήντα παραστάσεις.

Από το 2001 έως το 2011 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Σοφούλη στην Καλαμαριά, όπου παρουσίασε πάνω από εκατό παραγωγές. Η επαναλειτουργία του ιστορικού Θεάτρου Αυλαία συνδέθηκε μαζί του. Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του από το 2011 μέχρι το 2016 μετατρέποντάς το σε έναν πολυδύναμο πυρήνα πολιτισμού και συνεργασιών και ανάγοντάς το σε έναν από τους πιο δραστήριους θεατρικούς φορείς της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε επίσης από το 2014 έως το 2017 το BlackBox έναν εναλλακτικό ευέλικτο χώρο ανοιχτό σε κάθε είδους δράσης.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής και θεατρικός παραγωγός ανέπτυξε μια πολυεπίπεδη και πολύπλευρη δραστηριότητα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη της νέας δημιουργίας αλλά και την επαφή του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στη δραστηριότητά του περιλαμβάνονται ενδεικτικά δικές του παραγωγές, συμπαραγωγές με άλλους επιλεγμένους θεατρικούς φορείς, φιλοξενίες σχημάτων, οργάνωση φεστιβάλ, μουσικών εκδηλώσεων, εργαστήρια για νέους καλλιτέχνες, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, εκθέσεις φωτογραφίας και έργων τέχνης, ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών με θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας, περιοδείες, εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει για το μέλλον του θέατρου  η εκπαίδευση και η καλλιέργεια των νέων θεατών έχει ασχοληθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία με το θέατρο για παιδιά.

Υπήρξε Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ για παιδιά KID & FUN που γίνεται κάθε χρόνο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης(HELEXPO) ενώ συνεργάζεται με θεατρικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Tον Οκτώβριο του 2017 ηταν υπεύθυνος του θεματικού πάρκου του Ευγένιου Τριβιζά στην Helexpo Marousi .

Ακολούθησαν το 2018 το πάρκο δεινοσαύρων και το 2019 οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή όπου ήταν Διευθυντής θεματικού πάρκου.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι υπεύθυνος παραγωγής στο Εθνικό θέατρο .